Ontspannende en Energetische Massages

Reeds lang zin in een deugddoende massage? Teveel stress in het lijf? Of wil je echt aan de slag met jezelf?

Stress is een vorm van spanning, die ontstaat op een prikkel. Het moment van stress kan kortstondig zijn zoals bijvoorbeeld een presentatie op het werk, maar ook weken of maanden duren zoals bijvoorbeeld bij een scheiding of continue werkdruk. Stress kan negatieve effecten op lichaam en geest veroorzaken als het zich blijft opstapelen, waardoor je gaat blokkeren en minder goed gaat functioneren. Ontspannen is dan het enige en meest efficiënte dat je kan doen.

Ontspanning is een fysieke staat van diepe rust, die emotionele en fysiologische veranderingen teweegbrengt, waardoor het lichaam kan recupereren, opladen en zich voeden. Wanneer de herstellende ontspannende toestand van lichaam en geest niet vanzelf komt, kan je je laten ondersteunen en of begeleiden door onder andere diep ontspannende massages.

Ontspannende massages gebeuren in een stille en rustige omgeving, waardoor je alle aandacht naar jezelf kan laten terugkomen. De gedachten en de geest kunnen tot rust komen en de spanning in jouw lichaam kan verlagen. De massages worden gegeven op de blote huid. Het gaat om massages van de nek, rug en of het volledige lichaam.

Energetische massages zijn een combinatie van massage en triggerpunttherapie om diepere energetische, vastgezette blokkades los te maken. Deze blokkades zijn vaak in het lichaam ontstaan door stressvolle situaties. Er treedt een overlevingsmechanisme in werking, waarbij spieren gaan opspannen. Het is een soort harnas van het lichaam, dat aangetrokken wordt om  potentiële explosieve emoties te onderdrukken of om gedragingen aan te passen aan de stressvolle omgeving en of situatie. Dit onbewuste harnas is als een verzameling van  lichamelijk, emotioneel en energetisch trauma, dat kan leiden tot ziekte, vermoeidheid, depressie, enz.  Deze massages zorgen ervoor dat het harnas als het ware weer wordt uitgetrokken.

De beide soorten massages worden in de gezellige en warme ruimte van de praktijk gegeven, al dan niet gedompeld in een bad van zachte muziek.